Online gamen op PS4 momenteel niet mogelijk

  Kennelijk is het PlayStation Network van Sony down. Even een paar keer de PlayStation 4 opnieuw opstarten en daar is dan de melding bovenin beeld 'offline wegens onderhoud'. Er is vanaf 19: 57 vanavond een storing.

  Normaal gesproken kondigt Sony het aan zodra het PlayStation Network onderhouden moet worden. Vanavond is daar geen sprake van. Iedereen die een potje online wil gamen, om bijvoorbeeld de co-op van Diablo 3 op te starten, komt bedrogen uit. Het netwerk is down. De overige functies werken, voor zover bekend, wel allemaal. Offline gamen is dus geen probleem.

  Echt onderhoud aan PlayStation Network?

  De vraag die meteen ontstaat, is toch: is er daadwerkelijk sprake van onderhoud? Want een zoektocht op Google levert niet zoveel op, behalve dat meer mensen niet online kunnen gamen. Na de recentelijke DDOS-aanval hebben meer mensen twijfels, zo is te lezen op de website allestoringen.nl.

  Bovendien is er ook frustratie. Want sinds de PlayStation 4 moeten gamers betalen om online te kunnen gamen, iets wat daarvoor alleen Microsoft hanteerde, en dan verwacht men een bepaalde service. Dus betalen voor een service die het of steeds niet doet, of onderhouden moet worden, dat willen mensen niet. Patrick Stoute post bijvoorbeeld op allestoringen.nl:

  "Schandalig weer storing. Gelukkig betalen we voor verbinding zodat je online kan gamen. Ben benieuwd wanneer ze ons is tegemoet gaan komen."

  Een woord van Sony over ongepland onderhoud valt vooralsnog nergens te bekennen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.