OnePlus 5G-telefoon bevestigd voor het einde van 2019

  Als het aan de directeur van OnePlus Pete Lau ligt, komt er nog voor het einde van dit jaar een nieuwe smartphone op de markt die 5G ondersteunt. Dit laat hij weten in een interview met de Financial Times. Wanneer de OnePlus 5G-telefoon precies moet uitkomen, is niet gezegd.

  OnePlus 5G-telefoon moet de nieuwe standaard worden

  OnePlus is druk bezig met het ontwerpen en produceren van een 5G-telefoon, die later dit jaar uit moet komen. Die vooruitzichten gaan hand in hand met het reguliere schema dat de fabrikant aanhoudt. OnePlus introduceert normaliter namelijk twee toestellen per jaar. Een nieuw model in het voorjaar en een geüpdatet 'T'-model in het najaar. Met de komst van de OnePlus 7 en diens Pro-variant, lijkt het er sterk op dat een 5G-versie van de OnePlus 7T in de pijpleiding zit.

  Volgens Lau is de nieuwe 5G-techniek met het oog op de toekomst zeer belangrijk. Elk vlaggenschip binnen de smartphonewereld zou in 2020 al met de nieuwe techniek om moeten kunnen gaan, aldus de topman van OnePlus. Zo moeten ook de recent onthulde OnePlus TV's ondersteuning krijgen om via 5G te verbinden.

  Wat is 5G eigenlijk?

  Hoewel 5G natuurlijk erg interessant klinkt, is het niet voor iedereen duidelijk wat de techniek inhoudt. 5G is in het kort de vijfde generatie van mobiele netwerken en die wordt gekenmerkt door de hoge snelheden die te behalen zijn. In theorie kan er meer data verzonden worden met hogere snelheden en heb je minder last van storing. Er is alleen één nadeel, 5G is momenteel nog niet te gebruiken in Nederland.

  Dit omdat de infrastructuur voor het nieuwe netwerk nog helemaal opgezet moet worden. De frequenties die gebruikt gaan worden voor het versturen van signalen moeten nog geveild worden onder de providers en die kunnen vanaf dat moment pas een netwerk opzetten. Het kan dus nog jaren duren voordat in eigen land geprofiteerd kan worden van de nieuwe 5G-technieken.

  Van prijsvechter naar premium merk

  OnePlus is een smartphonefabrikant die een paar jaar geleden hoge ogen gooide met de introductie van haar eerste smartphone: de OnePlus One. Voor een relatief lage prijs konden consumenten een krachtige telefoon in huis halen met specificaties die eigenlijk alleen weggelegd leken voor de dure namen op de markt. Door de jaren heen is dat motto wat verwatert en vandaag de dag wil het merk meer de premium kant op.

  Die sprong werd duidelijk met de OnePlus 7 Pro, die met een prijskaartje van over de 700 euro niet meer zo betaalbaar is als diens oudere broers. Desalniettemin heeft het bedrijf een grote horde fans weten te creëren, mede door de vlotte software en de goede ondersteuning van de telefoons op langere termijn.

  Wil je meer weten over de nieuwste OnePlus 7 Pro smartphone? Lees er dan alles over in onze review.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.