Omzet Steven Spielberg meer dan 10 miljard dollar

  Omzet Steven Spielberg bedraagt meer dan tien miljard dollar. Het is niet verwonderlijk dat de 71-jarige regisseur als eerste de mijlpaal bereikt. Hij wist het bedrag met in totaal vierendertig films op te brengen.

  Gage Skidmore

  Steven Spielberg is de eerste filmregisseur in de geschiedenis die in een omzet van meer dan tien miljard dollar heeft behaald. De statistieken werden bekendgemaakt door Box Office Mojo. De tien miljard dollar bedraagt omgerekend meer dan 800 miljard euro.

  De tweede en derde plaats op de lijst worden bezet door Michael Bay en Peter Jackson die beide rond de 6,5 miljard dollar zitten (5,2 miljard euro). Bay regisseerde alle Transformers films, die al jarenlang goed bezocht worden in de bioscopen. Jackson kun je natuurlijk kennen als de regisseur die alle The Lord of the Rings films regisseerde.

  De film die de omzet Steven Spielberg over de tien miljard heeft geduwd, is Ready Player One die sinds eind maart in de bioscopen draait. Die film zit bomvol met toffe easter eggs over games en films. Als je de film gezien hebt, lees dan ook vooral de top 10 gaafste Ready Player One easter eggs!

  Omzet Steven Spielberg dankzij klassiekers

  Dat de omzet Steven Spielberg zo hoog is, is niet al te verwonderlijk aangezien hij de man is achter een groot aantal iconische films. Recentelijk kun je hem naast Ready Player One kennen van Bridge of Spies, The BFG en The Post. Hij maakte natuurlijk ook de bekende oorlogsfilms Schindler's List en Saving Private Ryan

  Dan zijn er natuurlijk nog zijn meest iconische films. Niet alleen regisseerde hij alle Indiana Jones films, hij maakte namelijk ook ET the Extra-Terestrial en Jaws. Naast deze klassieke blockbusters, maakte hij ook de revolutionaire Jurassic Park.

  Van Jurassic Park komt er binnenkort ook weer een nieuw deel, namelijk het vervolg op Jurassic World, Jurassic World: Fallen Kingdom. De Jurassic World 2 trailer laat nieuwe huisdieren zien die in het vervolg te zien zijn. Die trailer werd onthuld tijdens de Super Bowl een paar maanden geleden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.