Omni Arena Virtual Reality eSports toernooi bij Virtuality in Amsterdam

  Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2, League of Legends en Overwatch; het zijn allemaal grote eSports games. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari is er een eSports toernooi in Amsterdam. Dit een bijzonder eSports toernooi, want het is een VR competitie. De eerste ronde van het Omni Arena Virtual Reality eSports toernooi vindt plaats bij Virtuality in Amsterdam.

  Het Omni Arena Virtual Reality eSports toernooi vindt maar op één plaats in de Benelux plaats en dat is bij Virtuality in Amsterdam. Het is de eerste ronde van het virtual reality toernooi, waarmee ruim 40.000 euro kan worden verdiend. Ieder laatste weekend van de maand wordt er een ronde van het toernooi gespeeld. Wie aan het einde van 2019 de hoogste score heeft gehaald, gaat ervandoor met deze geldprijs.

  Veel beweging tijdens Omni Arena Virtual Reality eSports toernooi

  Omni Arena is de game die bij het toernooi gespeeld gaat worden. Hier wordt dan gebruik gemaakt van de Virtuix Omni 'controller'. Dit is een controller waarbij je hele lichaam gebruikt moet worden tijdens het spelen. Er moet worden gerend, gedraaid en gesprongen en je komt gegarandeerd bezweet uit het slagveld. De spelmodus die gaat worden gespeeld heet namelijk Core Defense. Hierbij moet je een basis beschermen van hordes tegenstanders. Het is dus verstandig om niet te dikke kleren aan te doen.

  Maar er kunnen ook al meteen prijzen worden verdiend tijdens het toernooi zelf. De grote prijs wordt dus aan het einde van het jaar uitgereikt, maar tijdens de eerste ronde in Amsterdam gaat de eerste plaats er met 1000 euro vandoor. Maar ook wanneer je tiende wordt ga je nog naar huis met 50 euro.

  Iedereen kan zich aanmelden, al wordt het voor mensen met epilepsie en zwangere vrouwen afgeraden om mee te doen aan de VR competitie. Wanneer je je hebt aangemeld, zul je naar de locatie op de Westerdoksdijk 525 in Amsterdam moeten afreizen om mee te doen. Hier kun je zo vaak deelnemen aan de competitie als jij maar wil, maar alleen de beste scores worden beloond met een geldprijs.

  De stand kan worden bijgehouden via de website van Omniverse. Hier kun je zowel op je PC als op je smartphone bijhouden of jij nog kans maakt op die grote geldprijs van ruim 40.000 euro. De verdere regels voor het Omni Arena Virtual Reality eSports toernooi kunnen worden gelezen op de website van Omniverse.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.