OM waarschuwt voor nieuwe internetfraude trucs met simkaart

  Sinds het internetbankieren is de internetcriminaliteit flink gestegen. Vooral ouderen zijn het slachtoffer van phishing mails en andere internetfraude trucs. Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat er is gefraudeerd met simkaarten, om zo toegang tot andermans bankrekening te krijgen.

  Stel, je wordt opgebeld door iemand van je telecomprovider. Hij of zij legt je uit dat er iets mis is met je simkaart en dat deze moet worden opgestuurd. Vervolgens krijg je een bevestigende brief en komt er iemand van de bezorgdienst de simkaart ophalen. Het klinkt betrouwbaar, maar blijkt allemaal nep en in scene gezet om jouw simkaart te bemachtigen.

  Internetfraude trucs steeds gevaarlijker

  Omdat banken beveiligd zijn via bijvoorbeeld sms'jes op de telefoon, is het voor internetcriminelen aantrekkelijk om aan iemands simkaart te komen, waarmee er digitaal kan worden gebankierd.

  Het OM waarschuwt voor dit soort nieuwe internetfraude trucs, en raadt aan om nooit zomaar op informatie-verzoeken van banken of telecomproviders te reageren. Het wordt dan ook aangeraden om altijd zelf de besbetreffende instantie te contacteren ter controle.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.