Old School RuneScape Fossil Island onthuld door Jagex

  De MMORPG RuneScape staat bol van fabeltjes en mythes en de meeste daarvan worden nooit meer dan dat. Behalve het Old School RuneScape Fossil Island. Dat is namelijk vanaf vandaag in het spel te bezoeken en te verkennen.

  Waar de moderne versie van RuneScape, genaamd RuneScape 3, recent nog een grote uitbreiding heeft gekregen, was de laatste grote toevoeging van een gebied voor Old School RuneScape alweer een tijdje terug. Old School RuneScape kenmerkt zich namelijk door het klassieke karakter dat het heeft. Het spel ontstond in 2013 nadat studio Jagex gehoor gaf aan de vraag naar een versie van het oude RuneScape.

  Hoewel de originele versie van Old School RuneScape gebruik maakt van de staat van het spel in 2007 (vandaar de bij 07scape), is er in de loop van de jaren hier en daar wel gesleuteld aan het spel. Een mobiele versie van Old School RuneScape staat gepland voor eind dit jaar. Zo werd het nieuwe gebied Zeah geïntroduceerd en kwamen er nieuwe mogelijkheden om levels sneller omhoog te krijgen.

  Old School RuneScape Fossil Island hint naar Wyverns

  Vanaf vandaag komt daar dus een nieuwe regio bij, genaamd Fossil Island. Op dit eiland liggen de resten van eeuwenoude wezens en is het aan de speler om op onderzoek uit te gaan en nieuwe methodes om sneller levels te behalen. De geraamtes op het eiland lijken namelijk verdacht veel op het lichaam van de Wyverns uit RuneScape: skeletachtige draken die al jaren uitgestorven zijn.

  In RuneScape 3 werden de levende varianten van deze beesten al een paar jaar geleden geïntroduceerd onder de naam Living Wyverns. Deze waren te vinden in een grot pal onder de halfdode versie.

  Old School RuneScape spelers zullen, voordat ze Fossil Island kunnen bezoeken, eerst een boot moeten bouwen om toegang te krijgen tot het eiland. Ook zal een quest het verhaal rondom het eiland duidelijker maken. Jagex geeft aan dat spelers van alle levels het eiland kunnen bezoeken, dus ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat het eiland gevaarlijk zou zijn.

  Behalve de toevoeging van de geraamtes zal ook het museum in de stad Varrock een uitbreiding krijgen. Hier liggen namelijk botten van alle wezens uit RuneScape tentoongesteld. Niet vreemd dan ook dat zij de nieuwe botten graag aan hun collectie toe willen toevoegen!

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.