Oculus werkt aan virtual reality-films

  Oculus is achter de schermen bezig met het ontwikkelen van virtual reality-films. Dit laat Saschka Unseld, creatief directeur van de filmtak binnen Oculus, weten.

  Unseld is van oorsprong een techneut van Pixar en staat bekend als een pionier op het gebied van visuele technieken. Momenteel werkt hij met zijn team in San Francisco aan vijf nieuwe animatie films.

  Oculus wil inspelen op emoties

  De filmmakers willen met de virtual reality-films inspelen op de emotie van de kijkers. Het doel is dat kijkers hun ervaring gaan delen met andere makers om hen te inspireren virtual reality-films te maken om zo het filmlandschap te verbreden.

  Tot nu toe focust Oculus zich vooral op het ontwikkelen van games voor virtual reality-brillen, maar het bedrijf wil haar horizon gaan verbreden. En films zijn daar een onderdeel van. Het bedrijf heeft al gesproken over een comedy over Henry, een egel die verliefd is op ballonnen en een verhaal met de naam Bullfighter. Dit verhaal gaat over een stierenvechter in een ring.

  Oculus werd vorig jaar overgenomen door Facebook en het bedrijf is ook bezig met het ontwikkelen van apps voor de virtual reality-bril. Het is nog niet bekend wanneer de virtual reality-films beschikbaar zijn voor consumenten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.