Oculus Rift zou nooit verkocht zijn aan PlayStation of Xbox

  Zowel Xbox als PlayStation zouden niet geschikt zijn voor de Oculus Rift, zelfs als ze de 2 miljard dollar die Facebook ervoor over had, aan hadden geboden. Dit heeft Brendan Iribe, CEO en bedenker van Oculus, gezegd.

  Iribe gaf aan dat noch Microsoft noch Sony ooit een kans heeft gehad om partner te worden van Oculus:

  "Als we met iemand zouden gaan samenwerken, want er is nog veel werk voor de boeg, dachten we de hele tijd al dat we niet met Microsoft of Sony wilden samenwerken."

  Dit werd gezegd tijdens de BusinessInsider Ignition conferentie. De bedenker van Oculus Rift voegde eraan toe dat samenwerken met één van deze tech-giganten te beperkend zou zijn, waarschijnlijk implicerend dat de doelgroep en de toepassingen van de Oculus Rift te kleinschalig gehouden zouden worden.

  Bedenker van Oculus Rift zou ook Google weigeren

  Google zou ook een slechte keuze zijn volgens Iribe, omdat het al op teveel vlakken actief wil zijn:

  "Dit moet echt een nieuw platform worden."

  Facebook betaalde afgelopen zomer 2 miljard dollar om Oculus over te nemen. Of Sony en Microsoft geïnteresseerd waren in de Oculus Rift, is onbekend. Sony werkt zelf ook aan een virtual reality bril, die de werknaam Project Morpheus draagt. De volgende stap om je in een virtuele wereld onder te kunnen dompelen is de ontwikkeling van zogeheten haptische feedback.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.