Oculus Go in Nederland online verkrijgbaar

  Vanaf nu is de Oculus Go in Nederland verkrijgbaar. De virtual reality-bril is in totaal in 23 landen uitgebracht. Dat heeft Mark Zuckerberg, Facebook CEO bekendgemaakt op de F8 conferentie in San Jose Californië.

  Bradley Hook

  De Oculus Go werd op 11 oktober 2017 al aangekondigd door Zuckerberg en is vanaf nu te verkrijgen. Hiermee worden eerdere geruchten bevestigd dat Facebook de Go uit zou brengen op deze conferentie. Zuckerberg onthulde behalve de Go ook plannen voor een Facebook dating app.

  De Oculus Go is in tegenstelling tot de Oculus Rift een zelfstandige virtual reality-bril. Dit wil zeggen dat je om de Go te gebruiken geen telefoon of pc nodig hebt zoals bij de Rift, alle onderdelen zitten in de bril zelf. Volgens Oculus heeft de Go de beste lenzen die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Volgens de website van Oculus moet de batterij in de Go goed zijn voor zo'n 2 tot 2,5 uur gamen.

  De bril wordt geleverd met een controller waarvan de bewegingen worden geregistreerd door sensoren in de bril. Behalve de bewegingen van de controller registreert de Go alleen de hoofdbewegingen van de gebruiker; meer bewegingsvrijheid in de virtuele ruimte zit er dus niet in.

  Oculus Go in Nederland bij Coolblue

  De Oculus Go is verkrijgbaar met 32 of 64 GB geheugen voor respectievelijk 219 of 269 euro. In Nederland is hij vooralsnog alleen online te verkrijgen de Oculus website maar de Go moet later dit jaar ook in de winkels komen te liggen. Ook moet de bril te krijgen zijn bij Coolblue, maar op de site van Coolblue is de Go nog niet te vinden

  De Oculus Go word uitgebracht met meer dan 1000 apps, games en 'ervaringen' volgens de Oculus website. De zogenoemde ervaringen zijn virtual reality omgevingen waar je in rond kunt lopen, zoals bijvoorbeeld Jurassic World. Ook wil Oculus concerten, optredens en sportwedstrijden gaan aanbieden die gebruikers via de Go mee kunnen maken, de Oculus Venues.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.