Nvidia onderzoekt toont betere K/D ratio op hogere frame rates

  Nvidia heeft de afgelopen jaren informatie verzameld van vele gaming platformen om een van de belangrijkste vraag van gamers op te lossen. Maakt een hogere framerate je skills nou beter? Of om nog specifieker te zijn: zorgt een hogere framerate voor een betere K/D ratio?

  Hertz vs Skill

  Veel mensen merkten geen verschil toen 30 hertz monitoren voor het eerst naar 60 hertz gingen. Gamers dachten dat het een onnodige luxe was die je niet beter maakte. Je moest gewoon zelf ervaren genoeg zijn. Hoewel dat nog steeds klopt, blijkt uit onderzoek van Nvidia dit toch vele malen anders te zijn. Is het verschil tussen 144 Hertz en 240 Hertz echt zo belangrijk? Nvidia zegt van wel.

  Het onderzoek

  Uit het laatste onderzoek van Nvidia (maker van geweldige GPU's). Blijkt dat gamers die spelen op 180 FPS het 90% beter doen dan gamers op 60 fps. Dit zou betekenen dat gamers op een hogere Hertz monitor en grafische kaart ongeveer twee keer zo goed presteren. Betekent dit dat een 12-jarige jongen met zijn 240 hertz monitor beter dan jou is in quick scopen? Nee, ervaring maakt nog steeds het meeste uit. Maar hij heeft wel een groot voordeel. Dus volgende keer als je hem weer tegenkomt in een lobby, noem hem geen noob maar een gold digger.

  Het artikel van Nvidia gaat vooral nog dieper in over hoe hogere Hertz en grafische kaart en voor kunnen zorgen dat je minder Ghosting krijgt, minder latency en snellere response tijd. Het is logisch dat Nvidia naar voren komt met een onderzoek zoals dit. Zij proberen namelijk hun grafische kaarten en GSync monitoren te verkopen. Maar dat maakt het onderzoek niet minder waard. Nvidia is namelijk niet de enige die zo denkt over hogere FPS. Zo spelen 99% van alle Fortnite pro spelers op een 144+ Hertz monitor. En 30% daarvan speelt op een 240 Hertz monitor.

  Dus voor de mensen die het nodig hebben: nu heb je een excuus om eindelijk je PC/monitor een upgrade te geven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.