Nvidia kondigt streamingservice Geforce Now PC aan

  De Nivdia service Geforce Now, waarbij je games kunt streamen naar je Nivdia shield, wordt uitgebreid naar PC en Mac. Dat heeft Nvidia bekendgemaakt tijdens CES 2017. Met de Geforce Now PC versie is het mogelijk om games naar je PC of Mac streamen.

  Volgens Jen-Hsun Huang, directeur van Nvidia, zijn er ruim 1 miljard PC gebruikers die een computer hebben die niet goed genoeg is voor gaming. De Geforce Now PC versie moet daar verandering in brengen door het mogelijk te maken om 'zware' games te spelen op minder krachtige computers. Met deze service stream je namelijk games vanaf een supercomputer van Nvidia, waardoor jouw computer niet grafisch geoptimaliseerd hoeft te zijn.

  Deze supercomputer beschikt onder andere over een Geforce GTX 1080 grafische kaart.

  Je kunt de Geforce Now service het beste zien als een 'virtuele pc' die je op jouw eigen pc kunt streamen. Je logt in op je eigen Steam, Uplay of Origin account en kunt dan games spelen die je op je account hebt staan. Dit is handig als je bijvoorbeeld een zware game zoals Fallout 4 wilt spelen, maar je eigen PC niet krachtig genoeg is voor de game.

  Geforce Now PC versie is niet gratis

  De Geforce Now PC versie is niet gratis te gebruiken. De service zou namelijk 25 dollar voor 20 uur spelen gaan kosten. Vanaf maart gaat de service in early access voor PC en Mac, maar dit is alleen te gebruiken als je in de Verenigde Staten leeft.

  Verder heeft Nvidia ook haar nieuwe Nvidia Shield aangekondigd, die eerder al was gelekt. Deze nieuwe Nvidia shield beschikt onder andere over 4K streaming op Youtube en Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.