Nvidia Fallout 4 mod Vault 1080 komt morgen uit

  Mods voor Skyrim en Fallout zijn bizar populair. Niet gek dan ook dat videokaartmaker Nvidia inhaakt op het succes en komt met een eigen mod. Vault 1080, zoals de Nvidia Fallout 4 mod heet, zal morgen te downloaden zijn en een extra Fallout 4 vault in het spel brengen.

  Volgens de chipmaker heeft het eigen team, genaamd Lightspeed Studio, de afgelopen zes maanden gewerkt aan het maken van de mod. Niet alleen zal het een grafisch spektakel moeten worden, ook bevat de Nvidia Fallout 4 mod een speciale questline voor de nieuwe vault.

  De mod zal gebruik maken van de zogenaamde HBAO+, een verbeterde versie van Ambient Occlusion. Dit zorgt voor betere schaduwen, lichtinval en lichtplaatsing. Of de mod daarvoor ook een nieuwe setting in de opties heeft gekregen, is nog niet duidelijk.

  Nvidia Fallout 4 mod in Vault 1080

  De naam van de mod is uiteraard een verwijzing naar de niet zo gek lang geleden uitgebrachte GTX 1080 videochip, het nieuwe vlaggenschip van de Amerikaanse chipsetfabrikant. Met de prijzen vanaf zo'n zeshonderd euro zijn de 1080 kaarten absoluut niet goedkoop, maar dan kan je voorlopig ook wel weer vooruit.

  Het ligt ook niet voor de hand dat de mod hogere grafische eisen heeft dan het normale spel. Wie Fallout 4 zonder al teveel moeite kan draaien op zijn PC zal geen mindere performance hoeven te verwachten tijdens het spelen van de nieuwe mod.

  Nieuwe questline

  Naast de grafische elementen kent de mod zoals gezegd ook een questline. Volgens Nvidia zal je onder andere door de moerassen van Boston moeten om een in mist gehulde kerk te vinden. De vault ligt onder de kerk en de bewoners van de vault hebben zich aangepast aan leven onder de grond. Het is aan jou om het mysterie rondom de vault op te lossen in de Nvidia Fallout 4 mod.

  Vanaf morgen is de mod te downloaden via de site van Bethesda.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.