Nokia koopt Alcatel-Lucent voor 16,6 miljard dollar - 5G in zicht?

  Nokia gaat zijn krachten bundelen met Alcatel-Lucent. De Finse telecom fabrikant gaat hierdoor groter worden dan Ericsson en Huawei. Nokia koopt Alcatel-Lucent voor maar liefst 16,6 miljard dollar (15,6 miljard euro).

  Nokia heeft dit nieuws woensdag bekendgemaakt. Met de aankoop beschikt Nokia nu ook over Alcatel-Lucents bekende Bell Laboratories, opgericht door Alexander Graham Bell in 1880. Door de verschillende bedrijven te combineren wil Nokia de ontwikkeling van toekomstige technologie, zoals 5G en sensors, versnellen. Verschillende overgenomen bedrijven zullen de Nokia banner gaan krijgen maar Bell Labs zal onder de Alcatel-Lucent naam blijven bestaan.

  Nokia koopt Alcatel-Lucent

  Het fusiebedrijf zal onder de naam Nokia Corporation verder gaan en wordt door topman Rajeev Suri vanuit Nokia Finland geleid. De overname zal in de eerste helft van 2016 afgerond zijn. Hierbij zal twee derde van de aandelen voor Nokia zijn en krijgt Alcatel-Lucent één derde van de aandelen.

  Naast de aankoop heeft Nokia ook gemeld te kijken naar een mogelijke verkoop van HERE, de concurrent van het Nederlandse TomTom. Of de verkoop doorgaat is niet bekend aangezien Nokia heeft aangekondigd er alleen over na te denken wanneer de prijs goed zou zijn. Volgens Bloomberg hebben onder andere een Duitse automaker en Uber al interesse getoond.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.