Nokia 8110 4G keert terug!

  Veel techbedrijven zien Mobile World Congress als een uitgelezen kans om de show te stelen met de nieuwste smartphone. Nokia daarentegen pakte het heel anders aan en bracht net zoals vorig jaar een retro telefoon (de Nokia 3310) op de markt in een gloednieuw nieuw jasje. Dit keer brengen ze de iconische Nokia 8110 terug!

  De Nokia 8110 wordt volgens velen ook wel de bananentelefoon genoemd in verband met zijn uiterlijk. De 4G variant behoudt veel van zijn kenmerken, zo bevat de Nokia 8110 Reloaded dezelfde vorm, maar heeft het toestel geen antenne meer. Het toestel is wel een stuk smaller dan het origineel.

  Nokia 8110 4G komt met verschillende apps

  Verder bevat Nokia's klassieke telefoon een 2.4-inch scherm, het klassieke spel Snake, een 2-megapixel camera, WIFI en 4G functionaliteiten. Ook zal je gebruik kunnen maken van de apps Twitter, Facebook en Facebook Messenger. Daarnaast zijn er geruchten dat er een aangepaste versie van Instagram, Whatsapp en Snapchat beschikbaar zullen zijn. Nokia belooft dat het toestel vijfentwintig dagen standby kan staan, op een volle accu.

  Nokia Originals is de nieuwe naam van haar retro-lijn en misschien is het wel een teken dat we meer klassieke telefoons kunnen verwachten van Nokia. Volgens velen was de 3310 een succes, dat zou merendeel komen omdat het toestel vooral werd gebruikt als back-up.

  De Nokia 8110 4G zal in mei op de markt komen en is te koop vanaf 79 euro in de kleuren klassiek zwart en licht geel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.