No Man's Sky game in gevaar door Nederlands patent

  De No Man's Sky heeft al eerder problemen gehad met een patent op de naam, maar nu moet de game er weer aan geloven. Volgens De Telegraaf claimt het Nederlandse Genicap bedrijf het patent van een van de primaire features van de No Man's Sky game in handen te hebben.

  No Man's Sky bevat miljoenen planeten, die in een mensenleven nooit allemaal ontdekt kunnen worden. Deze hemellichamen zijn gecreëerd door een speciale formule. Op deze code blijkt een patent te zitten van het Nederlandse bedrijf Genicap. De "super formula", zoals de technologie genoemd wordt, kan van een een aantal variabelen een oneidnige hoeveelheid aan figuren maken.

  No Man's Sky game moet overeenkomst krijgen

  Volgens De Telegraaf heeft Jeroen Sparrow, woordvoerder van Genicap, aangegeven dat No Man's Sky ontwikkelaar Hello Games tot nu toe nog niet gereageerd heeft op enige vorm van contact. Hello Games heeft namelijk nooit een licentie gekregen om deze soort code te gebruiken. Volgens Jeroen Sparrow is het niet het doel om de release van No Man's Sky plat te leggen, maar moet er toch een overeenkomst gemaakt worden. Mocht er geen gehoor gegeven worden aan contact met betrekking tot de overschrijding van het patent, dan bestaat de kans dat Sony en Hello games wel in de problemen komen.

  Als het patent de release van No Man's Sky niet in de weg zit, dan komt de game op 10 augustus uit voor de PS4 en PC.

  Wil je meer weten over de No Man's Sky game? Bekijk dan ook de plot details en de No Man's Sky feiten!

  No Man's Sky

  Verkijgbaar vanaf 10 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.