NL Alert voor 4G van Vodafone beschikbaar

  Vodafone heeft bekendgemaakt dat NL Alert voor 4G nu beschikbaar is. NL Alert was al eerder beschikbaar via 2G en 3G netwerken. Gebruikers van het 4G-netwerk van KPN konden al eerder gebruik maken van NL Alert.

  NL Alert is een app van de overheid die instructies geeft bij een noodsituatie. Mocht er dus een brand uitbreken in de buurt of is er explosiegevaar, dan geeft NL Alert dit aan. Je moet de app alleen wel eerst op je telefoon installeren.

  NL Alert voor 4G - Vodafone en KPN ondersteunen de app

  De maatregel om NL Alert naar 4G te brengen heeft te maken met het feit dat dit de sirenes moet vervangen. NL Alert werkte eerder alleen op 2G- en 3G netwerken. Omdat veel meer mensen tegenwoordig gebruikmaken van een 4G-netwerk, gaat ook Vodafone nu over op het gebruik van 4G voor NL Alert. Bovendien moeten alle Nederlandse providers voor december 2015 hun 4G-netwerk beschikbaar maken voor NL Alert zodat de meeste mensen meldingen kunnen krijgen als dit nodig is.

  Heb je hulp nodig bij het instellen van NL Alert voor 4G? Wij leggen uit hoe je dit doet. Eerder verliep de ondersteuning van NL Alert op 4G wat stroef, maar inmiddels gaat dit van een leien dakje.

  Vodafone en KPN zijn de providers met de meeste 4G gebruikers. Zo heeft KPN 2 miljoen gebruikers en Vodafone 1,2 miljoen. Ook T-Mobile heeft veel 4G gebruikers, namelijk zo'n 1 miljoen. Vodafone heeft bovendien een leuke aanbieding voor de nieuwe iPhone 6s, waar je geen kosten betaalt voor het toestel!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.