NL Alert Test goed verlopen, 4G grootste knelpunt

  Het waarschuwingsbericht van NL Alert is goed verlopen. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Op Twitter waren er klachten te bespeuren over het niet ontvangen van het bericht, maar toch voldoet de test in de ogen van het departement.

  De grootste problemen werden veroorzaakt door het gebruik van het Nederlandse 4G-netwerk. Klanten met dit type netwerk kunnen op dit moment niet worden gewaarschuwd. Hoeveel mensen het bericht wél ontvangen hebben, is op dit moment nog niet duidelijk. Aan het einde van deze week worden de eerste cijfers bekendgemaakt.

  Het ministerie van Veiligheid en Justitie hamert erop dat mensen hun mobiele telefoon op de juiste manier in dienen te stellen. Een foutieve instelling of een ongeschikt toestel zorgt ervoor dat het bericht niet ontvangen kan worden.

  NL Alert Test goed verlopen

  NL Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid om mensen snel te kunnen alarmeren in een noodsituatie. In het speciale bericht wordt er aangegeven wat er precies aan de hand is. Hoe kun je het beste handelen? Ieder bericht begint met het woord NL Alert.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.