NL-Alert test - bericht niet door iedereen ontvangen

  De NL-Alert test stuurde vandaag een bericht, maar dat , is niet door iedereen ontvangen. Hoewel een groot deel van Nederland wel het test-bericht ontvangen heeft, is heeft niet iedereen het bericht binnengekregen.

  Het verzenden van dit bericht is de eerste test die gedaan wordt nu NL-Alert beschikbaar is op 4G. Ongeveer een jaar geleden werd een soortgelijke test uitgevoerd, maar toen was NL-Alert nog niet beschikbaar via 4G.

  Destijds konden ook de meeste mensen het bericht ontvangen op hun smartphone. NL-Alert is al enige tijd in gebruik en langzaam maar zeker hebben diverse providers de dienst beschikbaar gesteld voor hun 4G netwerken.

  NL-Alert test- bericht niet ontvangen door niet compatibele smartphones

  Als je een niet compatibele smartphone hebt, dan heb je het bericht van NL-Alert waarschijnlijk niet ontvangen. Dit kan echter ook liggen aan een verkeerde instelling van de telefoon. Het instellen van NL-Alert is namelijk nog een aardig karwei.

  NL-Alert wordt gebruikt om bij nood een grote groep mensen snel te kunnen bereiken binnen een bepaalde regio. Dankzij het gebruik van een apart kanaal kan er een bericht worden gestuurd naar telefoons, zelfs als de netwerken platliggen. Deze berichten worden namelijk via zendmasten verstuurd. NL-Alert zou over enkele jaren het luchtalarm moeten vervangen, dat hoge onderhoudskosten met zich meebrengt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.