Nixie is de eerste draagbare drone

  Tijdens Intel's 'Make it Wearable' wedstrijd is een draagbare drone genaamd Nixie geïntroduceerd. De drone is uitgerust met een camera en kan je filmen ten tijde van verschillende activiteiten.

  Het gaat om een concept dat is ingestuurd voor de wedstrijd van Intel. Nixie is dus nog volop in ontwikkeling. Het maken van selfie's door gebruik te maken van een drone, een zogeheten dronie, is niet een compleet nieuw idee. Maar het unieke van Nixie is dat je de deze drone om je pols kunt doen zoals je bijvoorbeeld een horloge zou dragen.

  Nixie filmt je tijdens mountain climben en meer

  Nixie moet je tevens, wanneer je het apparaat activeert, kunnen herkennen en volgen tijdens een hele reeks aan verschillende activiteiten. Nixie kan je dus al vliegend filmen tijdens een wandeling, mountain climben, sporten en veel meer. Een soort vogelvrije versie van een GoPro dus.

  Nixie onderdeel van wedstrijd

  De draagbare drone is geïntroduceerd tijdens een wedstrijd van Intel. De wedstrijd genaamd 'Make it Wearable' daagt creatievelingen uit een nieuw innovatief product te bedenken. Deelnemers moeten een video opsturen waarin ze een draagbaar technologisch product introduceren. De video van Nixie kun je hierboven bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.