Nintendo's Joy-Con bluetooth controllers werken ook met PC, Mac en Android

  Als je in staat was om afgelopen weekend een Switch aan te schaffen zul je het waarschijnlijk ook leuk vinden om te experimenteren met de Joy-Con controllers. De Joy-Con bluetooth controllers werken ook met PC, Mac en Android.

  Op een PC kunnen de Joy-Cons gesynchroniseerd worden via Bluetooth, maar je hebt de app ‘JoyToKey’ nodig om de knoppen af te stellen van de Joy-Cons. Zo kan de cotroller ingame gebruikt worden als alternatief voor muis en toetsenbord besturing. Zo is het mogelijk om de RTS Halo Wars 2 te spelen met maar één Joy-Con controller.

  Joy-Con bluetooth controllers ondersteuning

  Net als de PS4- en Xbox One S controllers kunnen Joy-Con controllers ook gesynchroniseerd worden aan bijna ieder apparaat dat Bluetooth contollers ondersteund. Zo kunnen alle controllers met Bluetooth van de huidige generatie consoles gebruikt worden op de PC, Mac en Android.

  Zo kan het interessant worden voor indie ontwikkelaars om ook Joy-Con besturing toe te voegen aan hun games op MAC en PC. Deze nieuwe besturingsmogelijkheden kunnen ook extra inputmogelijkheden toevoegen aan apps.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.