Nintendo World Championships winnaar bekend

  New Yorker John 'Numbers' Goldberg is afgelopen nacht gekroond tot de Nintendo World Championships winnaar van 2015. In een bijna vijf uur durend toernooi versloeg John Numbers vijftien andere deelnemers.

  Onder zijn tegenstanders bevonden zich zeven andere winnaars van de regionale voorrondes en acht gamers die door Nintendo waren uitgenodigd. Van die laatste groep nam speedrunner Cosmo het tegen John Numbers op in de laatste ronde.

  In die laatste ronde moesten de twee finalisten zo snel mogelijk een aantal Mario-levels doorkruisen, die waren gemaakt met Super Mario Maker. John Numbers en Cosmo speelden het laatste level tegelijkertijd: de eerste speler die het level uitspeelde, zou de titel winnen.

  Toepasselijk genoeg moesten de finalisten Bowser verslaan om het level uit te spelen.

  Omdat John Numbers het beter had gedaan tijdens de eerdere levels, kreeg hij vijftien seconden voorsprong. Dankzij een goede start en het feit dat Cosmo grote moeite had met het eerste gebied, kwam de overwinning van John Numbers niet meer in gevaar.

  Nintendo World Championships winnaar gekroond

  De Nintendo World Championships winnaar kreeg een gouden Mario-trofee van Shigeru Miyamoto. Daarnaast gingen zowel John Numbers als Cosmo naar huis met een New Nintendo 3DS, die door Miyamoto waren gesigneerd.

  Tijdens het toernooi namen spelers het tegen elkaar op in spellen als de oorspronkelijke NES-Zelda, Super Metroid, Mario Kart 8 en Splatoon. Ook gloednieuwe games, zoals Blast Ball (dat nog nooit eerder vertoond was), waren toernooionderdelen.

  Super Mario Maker

  Verkijgbaar vanaf 11 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.