Nintendo verwacht betere Switch third-party support dan op de Wii U

  De creatieve directeur van Nintendo verwacht dat er meer Switch third-party titels uitgebracht worden. Om hiervoor te zorgen wordt de Switch ondersteund met de Unreal en Unity engines.

  De Switch is dan ook zo ontworpen dat het makkelijker moet zijn voor ontwikkelaars om games te ontwikkelen voor de Switch. Daarom ondersteunt de Switch ook de Unreal en Unity engines, zodat het makkelijker wordt voor ontwikkelaars om games te porten van de PC naar de Switch.

  Switch third-party launch line up

  Op dit moment heeft de Switch nog niet een geweldige third-party line up, maar Nintendo is er zeker van dat er binnenkort meer en betere third-party titels uitkomen voor de Switch. Volgens Miyamoto moet het mogelijk zijn in de huidige ontwikkelomgeving om games binnen een jaar te porten van de PC naar de Switch.

  Naast de groeiende third-party support voor de Switch gaat Nintendo er ook alles aan doen om de Unreal engine volledig onder de knie te krijgen. Dit zodat het grafische verschil tussen Westerse en Japanse Switch games kleiner wordt.

  De mogelijkheden van de Switch

  De Nintendo Switch komt binnenkort op 3 maart uit in Nederland. De nieuwe console wordt een tablet en console combinatie. Op de Switch kun op je op meerdere manieren gamen. Op tafel met de losse Joy-con controllers in je handen, op de bank met de Switch pro controller of onderweg als handheld.

  Het apparaat heeft zo genoeg potentie en reikwijdte om veel verschillende consumenten aan te spreken. Wij gingen eerder al aan de slag met de console. Alles hierover lees je in onze Nintendo Switch hands-on. Ook hebben we een overzicht voor je met de Switch launch line-up.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.