Nintendo Switch versie van Borderlands 3 mogelijk uitgesloten

  Bij het aankondigen van de third-party ontwikkelaars stond de studio 2K ook op het lijstje van partners. Al snel werd bekend dat in iedergeval NBA 2K18 speelbaar zal zijn op de Nintendo Switch. Fans vroegen meteen naar een Nintendo Switch versie van Borderlands 3, deze zal mogelijk niet meer gebeuren.

  Randy Pitchford, baas van Gearbox Software, kreeg via Twitter een vraag over een mogelijke Nintendo Switch versie van Borderlands 3. De fan die de vraag stelde kreeg helaas een minder positief antwoord terug dan hij waarschijnlijk gehoopt had. Pitchford moest namelijk mededelen dat de gesprekken tussen Nintendo en Gearbox zijn gestopt.

  De originele tweets kun je hieronder vinden:

  De reden dat er geen Nintendo Switch versie van Borderlands 3 ligt volgens Pitchford dus bij Nintendo. Uit de tweet blijkt dat Gearbox zeker interesse heeft om games naar de Switch te brengen, maar dat Nintendo andere prioriteiten heeft waar ze aan moet denken. Derde partijen worden dus op een lager pitje gezet.

  Nintendo Switch versie van Borderlands 3 uitgesloten

  Dat er geen Nintendo Switch versie van Borderlands 3 aankomt, betekent niet dat er helemaal geen Borderlands speelbaar zal zijn op het systeem. Gearbox Software heeft het voor elkaar gekregen om Borderlands: The Pre-sequel speelbaar te maken op de NVIDIA Shield en deze heeft bijna dezelfde specificaties als de Shield. Dus het blijft een optie om een Borderlands game naar de Switch te brengen.

  Mocht er uiteindelijk wel een Nintendo Switch versie van Borderlands 3 dan zullen wij daar waarschijnlijk nog wel even op moeten wachten. De productie van Borderlands 3 is namelijk nog niet begonnen. Er werd eerder vermeld dat de productie zou gaan beginnen nadat Battleborn zou zijn afgesloten, maar of dat ook is gebeurd is onduidelijk.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.