Nintendo Switch verkoop nu al meer dan Nintendo 64 in gehele levensduur

  De Nintendo Switch heeft in zijn levensduur tot nu toe 33,15 miljoen exemplaren verkocht, zo schat VGChartz. Daarmee is de Switch verkoop nu hoger dan die van de Nintendo 64 over de duur van zijn leven. Europa is verantwoordelijk voor 8,82 miljoen van de verkochte Switch exemplaren.

  Dat de Switch het goed doet is geen nieuws, maar Nintendo’s hybride console heeft sinds kort meer verkocht dan de geliefde Nintendo 64. Met de verkoop van afgelopen week komen de verkoopcijfers van de Switch op 33.15, miljoen, 220 duizend meer dan de 32,93 miljoen van de Nintendo 64. In software loopt de Nintendo 64 nog wel voor, met bijna 225 miljoen tegenover ruim 163 miljoen voor de Switch.

  Heeft de Switch nog meer consoles ingehaald?

  Op het thuisfront heeft de Nintendo Switch de WiiU en GameCube ingehaald. Consoles die nog altijd meer hebben verkocht dan de Switch zijn de NES (61,91 miljoen), SNES (49.10 miljoen) en Wii (101.63 miljoen). De Virtual Boy is op dit moment de enige handheld die minder heeft verkocht dan de Switch (maar alles verkoopt beter dan de Virtual Boy).

  Verkoopt de Nintendo Switch ook beter dan concurrenten?

  De Nintendo Switch verkoopt nog niet beter dan de PS4 of Xbox One. Wel komt de Switch gestaag dichterbij de 41 miljoen van de Xbox One, wat gezien de tijd dat beide systemen tot nu toe op de markt geweest zijn een behoorlijke prestatie is. De best verkochte console aller tijden is de PlayStation 2, met 155 miljoen. Deze is voorlopig nog niet ingehaald.

  Hoeveel is de Nintendo Switch verkocht in Nederland?

  Cijfers voor Nederland zijn niet bekend. Binnen Europa bestaat de top drie uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en Duitsland. De totale verkoop van Nederland is daarmee in ieder geval minder dan de 1.42 miljoen van Duitsland.

  De Nintendo Switch doet het goed, en met enkele grote games (Zoals Pokémon Sword & Shield en Animal Crossing) in de planning voor dit jaar zal het nog wel even blijven lopen. Zie jij de Switch veel in jouw omgeving? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.