Nintendo Switch update blijkt draadloze koptelefoons te ondersteunen

  Waar je gisteren nog kon lezen over een nieuwe Nintendo Switch update waarbij je gameplay kon opnemen, blijkt er stiekem nog een feature verstopt te zitten bij die update. De Switch ondersteunt nu namelijk het gebruik van draadloze hoofdtelefoons.

  Dat ontdekten gebruikers van Reddit gisteren. Het enige wat ze deden was de dongle van een draadloze USB koptelefoon in de Switch dok stoppen. Vervolgens verscheen er een volumeslider in het beeld, waarna de conclusie getrokken werd dat de Switch draadloze koptelefoons ondersteund.

  Draadloze koptelefoons werken vooralsnog alleen maar als je je Switch in de dok houd. Er is wel een manier mogelijk om het ook in de handheld modus te gebruiken, maar deze werkt redelijk omslachtig. Je dient dan de ontvanger van je koptelefoon in een USB-C adapter te steken en deze weer te verbinden met je Switch. Een andere oplossing is er tot op heden niet.

  Nieuwe Nintendo Switch update biedt meer

  Alhoewel Nintendo niet gecommuniceerd heeft over de draadloze headset functionaliteiten van de nieuwe Nintendo Switch update, is deze er dus wel in geïmplementeerd. Waar het bedrijf wel over verteld heeft is het toevoegen van de mogelijkheid om gameplay op te nemen en het mogelijk maken om gamedata over te zetten naar een andere console.

  Benieuwd naar alle veranderingen die met de firmware update meegebracht zijn? Neem dan een kijke op de officiële website van Nintendo.

  Of overweeg je om een Switch in huis te halen? Lees dan onze Switch review door!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.