Nintendo Switch update 8.0.0 nu beschikbaar

  Er is vanaf vandaag een nieuwe versie van de Switch firmware beschikbaar. Veel firmware updates voor de Switch brengen alleen maar stabiliteit. Deze Nintendo Switch update brengt daarentegen enkele nieuwe features met zich mee. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

  Allereerst zijn er nieuwe icoontjes voor je profiel beschikbaar. In totaal zijn er 15 nieuwe icoontjes beschikbaar. Ze zijn gebaseerd op Splatoon 2 en Yoshi’s Crafted World. Daarnaast zijn er ook enkele compleet nieuwe functies voor de Switch.

  Wat is er nieuw in Nintendo Switch update 8.0.0?

  Ten eerste is het met deze update mogelijk om je games te sorteren. Als je te veel games hebt om ze op het standaard Home-scherm te kunnen vinden kun je ze nu sorteren op titel (alfabetish), totale speeltijd (hoog naar laag), recent gespeelt (recentste bovenaan), en software uitgever (alfabetisch).

  Je kunt nu ook via het instellingenmenu je game-saves overzetten naar een ander Switch-systeem. Eerder was het al mogelijk om al je accountinstelling over te zetten, maar nu kan het ook per individuele game.

  Er is een nieuwe zoomfunctie. Wanneer je twee keer op de Home-knop drukt verschijner er opties om over je hele scherm in te zoomen. Dit werkt niet alleen in de Switchmenu’s, maar ook in je games. Je kunt de zoom vastzetten, en de functie wordt weer uitgezet wanneer je nogmaals twee keer op Home drukt. (Deze functie staat standaard uit en kan in het instellingenmenu aangezet worden).

  De laatste nieuwe functie is dat je als ouder beperkingen kunt instellen voor de nieuwe VR-functie. Dit kan via de systeeminstellingen, en vanuit de Labo VR-kit. Een update om dit via de app voor ouderlijk toezicht te doen komt later.

  Zijn er ook functies gewijzigd?

  Voorheen werd een Switch in slaapstand altijd ‘wakker’ wanneer je deze uit het dock haalde of de adapter loskoppelde. Vanaf nu kun je de standaardinstellingen hiervoor veranderen zodat de Switch in slaapstand blijft wanneer je hem van de netstroom afhaalt. Je kunt er ook voor kiezen om de oude standaard te behouden.

  Er zijn in Nintendo Switch update 8.0.0 nog enkele kleine wijzigingen die voor velen van jullie niet veel uit zullen maken (zo zijn er nieuwe regio's beschikbaar). Wil je hierover ook lezen? Je kunt hier de patchnotes voor de update lezen.

  Splatoon 2

  Verkijgbaar vanaf 21 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.