Nintendo Switch Pro Controller support op Steam

  Het is nu mogelijk om games te spelen op je pc met je Switch controller: er is nu Nintendo Switch Pro Controller support op Steam. Dat meldt het Steam Controller team op de website.

  In een ver, ver verleden schreven we al over hoe het mogelijk was om je Nintendo Switch Pro Controller aan te sluiten op je pc en via een emulator GameCube games te spelen. Vanaf nu hoeft dit niet meer zo omslachtig te zijn. Deelnemers aan de Steam Client beta kunnen nu hun Pro Controller aansluiten op de pc en er games op Steam mee spelen.

  Hoe krijg je Nintendo Switch Pro Controller support op Steam?

  De Nintendo Switch Pro Controller krijg je niet standaard bij de Nintendo Switch maar kun je apart aanschaffen. De draadloze controller sluit je via Bluetooth aan op je Switch, en nu dus ook op je pc. Verbinden met de Joy-Con controller is mogelijk, maar wordt niet ondersteund.

  Om gebruik te maken van je Switch controller op Steam moet je jezelf inschrijven voor de Steam Client Beta. Dit kun je doen bij je account instellingen. Vervolgens vink je 'Nintendo Switch configuration support' aan bij de Controller Settings pagina.

  Dan verbind je de controller met de pc en registreer je deze op je Steam account. Steam raadt aan om je controller nog te kalibreren, dit doe je door onder 'detected controllers' op calibrate te klikken. Volgens het Steam Controller Team is de Switch controller zeer geschikt voor het spelen van fighting games, platformers en first person shooters.

  Eerder was het al mogelijk om Xbox One en de PlayStation 4 controllers aan te sluiten op Steam. De standaard Joy-Con Controllers van de Switch kunnen via Bluetooth wel verbinding maken met een pc, maar je hebt een speciaal programma, JoyToKey, nodig om er ook daadwerkelijk iets mee te besturen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.