Nintendo Switch online service lanceert in 2018

  De Nintendo Switch online service lanceert pas in 2018. Dat maakte Nintendo bekend op haar website. Wanneer de service uitkomt in 2018 zul je moeten betalen om online te kunnen spelen.

  Tot 2018 kan iedereen nog gratis gebruikmaken van de online functies van de Nintendo Switch. Hierdoor kun je gewoon online blijven spelen tot de volledige service online gaat. Je moet wel in het bezit zijn van een Nintendo Account om van de service gebruik te maken.

  Nintendo Switch online service details

  De online functies gaan onder andere online lobby's en praten met een chat app bevatten. Dit is een app voor je smartphone, waardoor je nog steeds niet direct via je console kunt praten. Een gratis, gelimiteerde versie zal deze zomer beschikbaar zijn om uit te proberen.

  Verder krijg je met de online service kortingen op games in de Nintendo eShop. Dit is te vergelijken met de aanbiedingen in de Xbox Store en in de PlayStation Store.

  De Switch krijgt ook een opvolger van de Virtual Console. De dienst gaat waarschijnlijk The Classic Game Selection heten. Hiermee kun je oude NES games zoals Super Mario Bros 3 spelen op je Nintendo Switch. Deze titels krijgen ook een mogelijkheid om in multiplayer te spelen.

  De online service van de Nintendo Switch gaat 20 dollar per jaar kosten. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend. Het is ook mogelijk om per maand of per drie maanden te betalen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.