Nintendo Switch - Nieuwe versie komt misschien in 2019

  Een artikel van de Wall Street Journal concludeert dat er in 2019 een nieuwe versie van de Nintendo Switch uit zal komen. Nintendo zelf heeft nog niets aangekondigd of bevestigd.

  De verbeterde versie van de Nintendo Switch zou volgens bronnen een vernieuwd scherm krijgen die feller, dunner en lichter is dan de huidige versie. Ook wordt er verteld dat er allerlei discussies gaande zijn over hardware en software functies en de kosten. Nintendo zou overwegen om het lcd-scherm te vervangen door een oled-display.

  Volgens de bronnen van Wall Street Journal Japan zou het doel van al deze plannen zijn om ‘’het verkoop momentum vast te houden". De originele Nintendo Switch is sinds de lancering in 2017 al meer dan 20 miljoen keer verkocht.

  Nieuwe Nintendo Switch versie volgende zomer?

  De eerste Nintendo Switch versie is een console met meerdere mogelijkheden. Je kunt het apparaat namelijk zowel als handheld console gebruiken, maar ook op een groot scherm aansluiten. Verder komen er standaard Joy-Con controllers bij, waarmee je met meerdere spelers tegelijkertijd kan spelen. Ook zijn er speciale NES controllers als je je Switch een nieuwe look wil geven.

  De vroegst geschatte datum dat de vernieuwde versie van de Nintendo Switch zal verschijnen, is in de zomer van 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.