Nintendo Switch Lite hack is al een feit

  Als er een nieuwe console of handheld uitkomt is dat voor gamers vaak het moment op er direct mee aan de slag te gaan. Voor hackers is dat ook zo, maar zij willen het apparaat niet gebruiken om te gamen. Het doel is om deze zo snel mogelijk te kraken. Dat laatste is nu gelukt met de Nintendo Switch Lite. Er is nog geen drie maanden na release al een hack voor de console.

  Hackersgroep Team-Xecuter is een van de groepen die zich op hacks van consoles richt. De groep heeft al de Switch SX Tool uitgebracht voor de Switch en komt nu met een hack voor de Switch Lite. De groep liet dat zien in een Youtube video die SX OS 3.0 op de Switch toonde.

  Voor de Originele Switch hack van de groep is een dongle nodig om op te starten, maar dat lijkt niet het geval te zijn bij de Switch Lite. Het lijkt erop dat de gehackte software voor de Switch Lite een compleet andere OS opstart dan die origineel op de handheld uitgebracht is. Wanneer de illegale hack precies beschikbaar is, is nog onbekend. Het team belooft in de video een release begin volgend jaar.

  De gevaren van gehackte consoles en handhelds

  Het gebeurt al jaar en dag dat consoles gehacked worden. Dit is niet legaal en consolefabrikanten proberen dit dan ook uit alle macht tegen te gaan. Door onder andere regelmatig verplichte software-updates uit te brengen proberen zij hun apparaten veilig te houden voor hacks en mods. Als een console of handheld toch gehackt wordt en de gebruiker wordt hierop betrapt, kan het zijn dat het apparaat onbruikbaar wordt. In het geval van de Switch (en waarschijnlijk de Switch Lite ook) resulteert dit in een 'gebrickt' apparaat, ofwel een compleet geblokkeerde console.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.