Nintendo Switch krijgt een draadloze SNES-controller

  Nintendo brengt een draadloze SNES-controller uit voor de Nintendo Switch. Deze zal exact overeenkomen met de originele gamepad van de Super Nintendo. De controller is, net als de NES-controller, alleen beschikbaar voor Nintendo Online leden en bedoelt voor het spelen van de Super Nintendo speller die later naar de console komen.

  Binnenkort komt Nintendo met een draadloze Switch controller in de geest van de Super Nintendo controller. De controller is bedoeld voor het spelen van de Super Nintendo spellen, die later deze maand naar de online dienst van Nintendo komen.

  De layout van de SNES-controller is geheel in stijl van de controller die ooit bij de 16-bit console geleverd werd. Dat betekent een D-pad aan de linkerkant met in het midden een start en een select toets en aan de rechterkant de vier actieknoppen A, B, X en Y. Op de bovenkant van de controller zijn de schouderknoppen L en R te vinden.

  Waar is de draadloze SNES-controller te koop?

  De Nintendo Switch SNES-controller is vanaf vandaag te koop in Amerika via de Nintendo website. Elke verpakking van de SNES-controller zal een gamepad bevatten en een kabel om deze op te laden via de Switch. Zoals ook bij de NES-controller het geval was, is de controller alleen te koop voor leden van de Nintendo Online dienst. Leden van de dienst kunnen daarbij maximaal vier controllers aanschaffen om mee te spelen.

  Wat betreft de EU-releasedatum van de controller is nog maar weinig bekend. De prijs van de controllers is wel al bekend. Deze zal op ongeveer 30 euro komen te liggen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.