Nintendo Switch batterijduur verlengd in nieuwere modellen

  Als er één aanhoudende klacht is over de hardware van Nintendo’s huidige systeem, dan is het de tijd die je in handheld modus kunt spelen. De Nintendo Switch batterijduur is variabel, maar bij veel software haal je de drie uur maar net. Op de website van Nintendo is nu te zien dat de batterij in nieuwere Switches langer meegaat.

  Vanaf medio augustus 2019 zullen nieuwe Nintendo Switch consoles een batterijduur van 4,5 tot 9 uur. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de huidige 2,5 tot 6.5 uur. Ter illustratie geeft Nintendo het voorbeeld van Breath of the Wild, dat op de oude Switch ongeveer 3 uur onafgebroken gespeeld kon worden. De nieuwe Switch weet daar 5,5 van te maken.

  Waarom verandert de Nintendo Switch batterijduur?

  Hoewel de batterij nu langer meegaat gaat het om dezelfde batterij die al sinds 2017 in elke Switch zit. De verandering in batterijduur ligt dan ook waarschijnlijk aan veranderingen onder de kap. Of er sprake is van een algehele verbetering in prestaties is onbekend, maar als dat zo is is het waarschijnlijk een kleine verandering.

  Het gaat hier namelijk niet om een ‘Switch Pro’. Nintendo heeft er voor gekozen om de bestaande standaard Switch iets aan te passen, maar blijft deze verkopen als een standaard Switch. Er was ook geen uitgebreide aankondiging van dit nieuwe model.

  Hoe weet je of de Switch die je koopt die een betere batterijduur heeft?

  Uit de Japanse Nintendo Switch website kunnen we opmaken dat de aangepaste Nintendo Switch verkocht zal worden met een rode achtergrond op de voorkant van de doos. De huidige Switch heeft een witte achtergrond. Als je een betere batterijduur wil hebben moet je dus zoeken naar een doos met een rode achtergrond. Het serienummer zal ook anders zijn: dat van een nieuwer model begint met ‘XKW’ in plaats van de ‘XAW’ van het origineel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.