Nintendo stopt met NES Mini productie

  Nintendo stopt met de NES Mini productie in Europa, Noord Amerika en Japan. De productie en verkoop van de console is nu wereldwijd gestaakt.

  Een woordvoerder van Nintendo liet weten dat de NES Mini niet langer geproduceerd wordt. Ook zei hij dat er een update op de officiële Nintendo site zal worden gepost in het geval dat de productie wordt hervat. De NES Mini is een mini versie van de klassieke NES console. De NES Mini kun je zo in je TV pluggen en de console werd standaard verkocht met 30 games in het geheugen.

  De NES Mini werd vorig jaar wereldwijd uitgebracht en was meteen overal uitverkocht. Er werden nog meer batches geleverd in aanloop naar kerst, maar het aanbod was te gering. Nintendo beloofde daarna de productie op te schroeven om de schappen weer te vullen, maar het is nooit gelukt de console in grote aantallen te produceren.

  NES Mini productie

  Vanwege de staking van de productie en de officiële verkoop van de console zijn gegadigden nu afhankelijk van sites zoals Ebay. Waar de console ongeveer 50 euro kostte via officiële kanalen, gaat de NES Mini op Ebay soms wel vijf keer over de kop. Een verkoper heeft zelfs 10 NES Mini's in de aanbieding voor 250 euro.

  Eerder postten wij al een gerucht over het stoppen van de productie van de NES Mini en dit lijkt nu dus bevestigd te worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.