Nintendo's Satoru Iwata overleden - Directeur werd 55

  Nintendo's directeur, Satoru Iwata, is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt in een interne memo. Iwata stierf afgelopen zaterdag aan de gevolgen van galwegkanker. Dat Nintendo's Satoru Iwata overleden is kwam, ondanks eerdere gezondheidsproblemen, onverwacht.

  Satoru Iwata begon in juni 2000 bij Nintendo en werd in mei 2002 benoemd tot uitvoerend directeur en CEO van het bedrijf. Daarnaast werd hij in 2013 CEO van Nintendo's Amerikaanse tak.

  Doordat Nintendo's Satoru Iwata overleden is, moet het bedrijf verder met twee uitvoerende directeuren: Genyo Takeda en Shigeru Miyamoto.

  Nintendo's Satoru Iwata overleden aan galwegkanker

  Iwata had al langer gezondheidsproblemen, waardoor hij in 2014 niet aanwezig kon zijn op de E3. Pas later bleek dat Iwata leed aan een gezwel in zijn galweg, die na een operatie werd verwijderd. Ondanks veel gewichtsverlies na de operatie hervatte Iwata zijn taken in oktober.

  Op de afgelopen E3 was Satoru Iwata ook niet aanwezig. Volgens officiële verklaringen was dit omdat de Nintendo-directeur zich op zakelijke verplichtingen moest richten. Zijn collega Miyamoto was wel in Los Angeles.

  Iwata werd op 6 december 1959 geboren in de Japanse stad Sapporo. Tijdens zijn studie begon hij als programmeur te werken voor spelontwikkelaar HAL Laboratory. Door zijn vervolgcarrière bij Nintendo heeft hij in totaal meer dan 30 jaar in de gameindustrie gewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.