Nintendo: 'Regiobeveiliging door cultuurverschillen en wetgevingen'

  Nintendo baas Satoru Iwata geeft aan wat de reden is voor de region-lock van Nintendo's games, handhelds en consoles. Iwata zegt dat de restricties nodig zijn door de cultuurverschillen en legale restricties.

  Het is echter onduidelijk hoe vaak Nintendo legale problemen heeft gehad op dit onderwerp, de 3DS is de eerste handheld die region-locked is en ook de huidige consoles hebben deze restrictie. Sommige games zien hierdoor ook nooit het daglicht in Europa, die anders misschien te importeren waren.

  "Er zijn veel verschillende delen in deze wereld, en elk werelddeel heeft zijn eigen culturele acceptatie, legale restricties en verschillende leeftijdscategoriën. Er zijn altijd dingen die we moeten doen in elk verschillend werelddeel," aldus Iwata.

  In de tijd van de GameCube waren meerdere 'Freeloaders' beschikbaar om geïmporteerde games te kunnen spelen in Europa. Nintendo ging hier echter hard tegenin om deze praktijken te blokkeren.

  Hoewel Microsoft en Sony hun volgende consoles regio vrij maken, is Nintendo de enige hardware producent dier doorgaat met het promoten van de region-lock.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.