Nintendo online service details zijn nog lang niet allemaal onthuld

  Eerder werd al onthuld dat er vanaf eind dit jaar betaald moet gaan worden om op je Nintendo Switch online te gamen. Via een abonnementdienst werd het mogelijk om je vrienden online uit te dagen. Er schijnen meer Nintendo online service details te zijn.

  In één van de laatste besprekingen heeft Tatsumi Kimishima, voormalig president van Nintendo, aangegeven dat er 'een kleine beetje meer' te vertellen valt over de nieuwe online abonnementsservice van Nintendo.

  Nintendo online service details op komst

  Het is nog onduidelijk wat deze extra informatie precies inhoud, maar het is wel duidelijk dat ons rond september een verrassing staat te wachten. De service wordt dan uitgerold waardoor je niet meer gratis online kunt gamen.

  ¨We zouden je wat meer informatie kunnen geven als we dichter bij de officiële lancering komen in september. Ons doel is om de consument verschillende manieren van spelen te bieden en de mogelijkheid om het systeem op een gemakkelijkere manier te gebruiken. Ik zal je geduld moeten vragen totdat we klaar zijn om verdere details te bespreken¨, aldus Tatsumi Kimishima.

  Het zou goed kunnen dat er nog wat extra applicaties en bijverdiensten bij dit abonnement komen. Fans vragen al een hele tijd om een webbrowser. De basis hiervoor zit al in de console omdat deze moet worden gebruikt voor login-schermen wanneer je bijvoorbeeld social media wilt koppelen, maar verder is deze nog niet toegankelijk gemaakt.

  Sowieso gratis games

  Bij dit abonnement zul je in ieder geval al aan de slag kunnen gaan met een selectie aan gave retro games. NES games uit de Classic Game Selection worden namelijk voor onbeperkte tijd beschikbaar gesteld voor alle betalende abonnees. Eerder schreven wij al een special waarin we alles op een rij zetten wat je moet weten over de Nintendo Online service.

  In ieder geval kun je nu nog even gratis genieten van je online sessies Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en andere toffe online Nintendo games.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.