Nintendo NX release bekendgemaakt

  De Nintendo NX release is bekend. De Japanse consolemaker liet deze week weten dat de nieuwe console in maart 2017 wereldwijd zal lanceren.

  Het is al tijden bekend dat Nintendo werkt aan de NX, de nieuwe console van het bedrijf. Wat deze precies gaat inhouden, is echter nog onbekend. Verwacht werd dat we daar tijdens de E3 meer over zouden horen, maar dat gaat niet gebeuren. De Nintendo NX release komt ook later dan eerst werd aangenomen.

  Tijdens het presenteren van de nieuwste jaarcijfers liet Nintendo weten dat de NX niet op de E3 zal staan. Daar zal het bedrijf zich richten op de nieuwe Legend of Zelda, welke wel op zowel de Wii U als NX zal verschijnen in 2017. Verder zal de NX niet aanwezig zijn.

  Voor meer details over de console moeten we tot het einde van het jaar wachten. Dan zal alle informatie rondom de Nintendo NX release uit de doeken gedaan worden, zo meldt de Japanse krant Nikkei.

  Nintendo NX release volgend jaar

  Wel weten we de Nintendo NX release datum al. Het nieuwe apparaat moet in maart 2017 wereldwijd lanceren. Nintendo noemt het een "gloednieuw concept", maar wat dat betekent is onduidelijk.

  Nintendo zegt ook dat de NX niet zomaar de 3DS en Wii U zal vervangen. Daarmee lijkt het erop dat de nieuwe console van het Japanse bedrijf daadwerkelijk iets heel anders gaat worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.