Nintendo mobiele games worden nu realiteit

  Hoewel Nintendo vorig jaar nog liet weten er geen mobiele plannen zijn, worden Nintendo mobiele games nu toch werkelijkheid. Dit gaat het bedrijf doen met het Japanse bedrijf DeNA dat mobiele games ontwikkelt.

  De game zal Nintendo personages bevatten en wordt een geheel nieuwe game. Er zullen dus geen games van de Wii U of Nintendo 3DS vermaakt worden tot mobiele games.

  Nintendo mobiele games

  Nintendo en DeNA wilen ook een cross-platform service aanbieden. Deze zal zowel op smartphone, tablets, PC als Nintendo consoles werken. Verwacht wordt dat de service in de herst van dit jaar de lucht in gaat.

  In de persconferentie laat Satoru Iwata, baas van Nintendo, weten dat er een nieuwe Nintendo NX hardware. Dit blijkt uit de onderstaande uitspraak die hij deed op de persconferentie.

  'Nintendo zal, samen met DeNA, een nieuwe lidmaatschap service ontwikkelen. Deze omvat de bestaande Nintendo 3DS en Wii U, de nieuwe hardware met een nieuw NX concept , smartphones en PC.

  Op dit moment is de perconferentie van Nintendo en DeNA bezig. Hier komen we snel meer te weten over de samenwerking, de Nintendo mobiele games en wat ze gaan maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.