Nintendo medewerker vindt game DLC goed bij Nintendo Switch passen

  Game DLC's zijn inmiddels een vertrouwd, niet altijd even populair, begrip binnen de gameswereld. Waar Xbox One en PlayStation 4 games al vol met DLC zitten, is Nintendo er met haar Nintendo Switch pas mee begonnen. Shinya Takahashi vindt dat DLC goed bij de console past.

  Volgens de Japanner komt dat mede doordat de Nintendo Switch hardware ideaal geschikt is om games op te downloaden. Maar ook de filosofie van Nintendo over DLC an sich is volgens Shinya Takahashi van succesvolle doorslag.

  " Titels die je downloadt wanneer je de game al gekocht hebt komt goed overeen met Nintendo's filosofie over extra content."

  Daarbij doelt Takahashi op dat DLC daadwerkelijk van toegevoegde waarde moet zijn op de content die er al is. Het gebrek aan nuttige DLC bij sommige andere games is volgens veel mensen de reden dat DLC geen goede ontwikkeling is.

  Game DLC is nieuw bij Nintendo games

  Alhoewel DLC dus een lang meelopende ontwikkeling is, is het vrij nieuw bij Nintendo games. Zo was Mario Kart 8 op de Wii U één van de eerste spellen met DLC uitbreidingen. Inmiddels hebben ook al Splatoon 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Xenoblade Chronicles 2 (aangekondigde) DLC.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.