Nintendo Labo VR update voor Mario Odyssey en Breath of the Wild

  De Nintendo Labo VR kit die 12 april uitkomt wordt ondersteund door Super Mario Odyssey en Breath of the Wild. Nintendo brengt op 25 april voor beide games een update uit. Een trailer is te zien op twitter en de Nintendo Labo site.

  Deze maand zullen voor het eerst Nintendo games VR support krijgen. Het gaat hierbij om Nintendo Switch-hits Super Mario Odyssey en Breath of the Wild. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van de Labo VR goggles die volgende week verkrijgbaar zijn.

  Zijn beide games volledig in VR te spelen?

  Hoewel beide games een VR update krijgen, is alleen Breath of the Wild volledig in VR te spelen. Maar Mario Odyssey daarentegen krijgt alleen 3 mini missies die zich afspelen in het Cap Kingdom, Seaside Kingdom en Luncheon Kingdom. Breath of the Wild kan op elk gewenst moment in VR stand gezet worden om het grote Hyrule door de VR goggles te zien.

  Is Nintendo Labo VR net als de VR die je gewend bent?

  Meestal bieden VR games in het kader van immersion het perspectief van het speelbare personage, zodat de speler zich volledig met hem of haar vereenzelvigd. Als je eerder VR hebt gespeeld zul je dus verwachten dat deze updates een eerste persoons perspectief bieden. De trailer voor deze updates laat zien dat dit hier niet het geval is: zowel Mario Odyssey als Breath of the Wild blijven gewoon bij het derde persoonsperspectief. VR lijkt in dit geval vooral te betekenen dat je omgeving wegvalt, en niet zozeer dat je in je personage verplaatst wordt.

  Nintendo Labo VR komt op 12 april uit in twee verschillende kits: een starter set met alleen de VR bril en toy-con blaster, en een kit met meerdere toy-con VR projecten, zoals een camera en een olifant. De VR updates voor Mario Odyssey en Breath of the Wild komen uit op 25 april en zijn beide gratis.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.