Nintendo Labo VR-pakket aangekondigd en komt uit in april

  De kartonnen constructies van Nintendo Labo die de Switch een andere manier van gamen geeft brengt een VR-versie uit. Nintendo Labo brengt naast een compleet pakket ook een starterspakket uit met verschillende uitbreidingen. De VR-pakketten zullen vanaf 12 april te koop zijn.

  De kartonnen Virtual Reality-bril van Nintendo Labo bevestig je rechtstreeks aan de Nintendo Switch, alleen zal deze bril in eerste instantie geen hoofdband hebben. Je zal de bril dus vast moeten houden met je handen, waarschijnlijk door het te grote gewicht van de Nintendo Switch. Bij de pakketten die worden geleverd zal naast de kartonnen bouwsels ook software worden geleverd om te spelen.

  Er zullen twee verschillende versies van het Virtual Reality Labo-pakket uitkomen. De meest uitgebreide versie gaat 80 dollar (70 euro) kosten. In dit pakket zal er naast de kartonnen bril zelf ook een pistool, camera, olifantenslurf, vogel en een windpedaal zitten. Deze zijn allemaal ook apart verkrijgbaar in aparte uitbreidingspakketten.

  Nintendo Labo krijgt VR-pakket

  Het goedkoopste pakket wat 40 dollar (35 euro) gaat kosten zal alleen de onderdelen voor de VR-bril houder en pistool bevatten. Hiernaast zullen er ook aparte uitbreidingen worden uitgebracht. De officiële Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  Nintendo Labo maakt gebruik van Nintendo Switch Joy-Cons, die je in verschillende kartonnen creaties stopt om zo op een andere manier te gamen dan dat je gewend bent. Zo kun je een compleet racestuur maken of jezelf omtoveren in een dodelijke mechanische robot. Nintendo Labo is vooral gericht op kinderen om hun een andere manier van gamen te brengen.

  Nintendo Labo heeft op het moment verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen, waaronder een robot-kit en een voertuigen-kit. Nintendo Labo is nu ongeveer een jaar op de markt. De nieuwe Nintendo Labo Virtual Reality-kits zullen op 12 april beschikbaar zijn, alleen is het nog even wachten op de prijs in Nederland.

  Nintendo Labo

  Verkijgbaar vanaf 27 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.