Nintendo kondigt Nintendo Labo release aan

  Nintendo heeft vanavond een nieuwe ervaring voor haar nieuwste console, de Nintendo Switch, onthuld. Met Nintendo Labo kun je interactie aangaan met zelfgemaakte bouwwerken en middels een trailer is een eerste glimp van de werking getoond. Tegelijk met deze beelden is de Nintendo Labo release bekendgemaakt.

  Nintendo Labo is een interactieve ervaring waarbij je kartonnen bouwwerken inzet om bij te dragen bij de speelervaring van de Nintendo Switch. In de vrijgegeven trailer, die bovenaan het artikel zelf te bewonderen is, valt te zien hoe bijvoorbeeld een kleine piano in elkaar wordt geknutseld. Vervolgens worden de Joy-cons hier in verwerkt en kan op het scherm middels meegeleverde software met de piano gespeeld worden.

  Naast deze ervaring zijn er op de beelden nog meer bouwpakketten te zien. Zo kan er ook gevist worden met een hengel, is er een minigame met een miniatuur huisje te zien en vecht een gamende jongen met een heus kartonnen harnas als een robot op het grote scherm.

  Nintendo Labo is gericht voor de jongere doelgroep en is bedoeld om creativiteit aan te wakkeren en tevens analoge materialen te mengen met de techniek die je vandaag de dag tegenkomt. Nintendo verkoopt de bovenstaande ervaringen in diverse pakketten die naast de benodigde kartonnen bouwsels ook de bijbehorende software bevatten per spel.

  Nintendo Labo Release

  Nintendo Labo release binnen enkele maanden

  Naast de introductie van deze nieuwe speelervaring is er ook een solide releasedatum voor Nintendo Labo onthuld. Zo heeft Nintendo bekendgemaakt dat de bovengenoemde pakketten vanaf 27 april aanstaande in de winkels liggen. Je hebt daarbij de keuze uit twee pakketten: het mixpakket en het robotpakket. Hoeveel de pakketten in Nederland gaan kosten, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

  Het is in ieder geval duidelijk dat Nintendo niet stil zit. Zo heeft het bedrijf vorige week nog een mini Nintendo Direct getoond waarin een aantal gloednieuwe titels voor de console zijn aangekondigd, waaronder Mario Tennis Aces en Dark Souls Remastered. Daarnaast komt er Mario + Rabbids Kingdom Battle DLC aan, waarin je als Donkey Kong aan de slag kunt. Switch-bezitters hoeven zich de komende tijd dus niet te vervelen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.