Nintendo Joy Con problemen met drifting worden gratis aangepakt

  Nintendo gaat de Switch Joy-Con problemen aanpakken door ze kosteloos te vervangen voor klanten. Althans, als het om het zogenaamd drifting probleem gaat. Dit maakt het bedrijf bekend aan klantenservice medewerkers in een interne memo. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden om in aanmerking te komen voor vervanging.

  De draadloze Joy Con controllers van de Nintendo Switch willen nog wel eens het probleem hebben dat er registratie van beweging is, terwijl er niets gedaan wordt. Personages gaan dan vanzelf bewegen of de camera verschuift ineens zonder dat spelers hierom vragen. Niet handig als je net lekker tegen anderen aan het racen bent in Mario Kart 8 Deluxe of aan het knokken bent in Super Smash Bros. Ultimate. Het probleem, dat ook bekend staat als drifting, zit in de analoge stick van de controllers en lijkt vaker voor te komen dan gedacht.

  Wanneer kom je in aanmerking voor deze regeling?

  In een interne memo die Nintendo rondgestuurd heeft onder de klantenservice medewerkers, meldt het bedrijf dat Joy Con-controllers met het zogenaamde drifting-probleem kosteloos vervangen of gerepareerd kunnen worden. De al betaalde reparaties aan de controllers zullen aan gedupeerde klanten worden terugbetaald. Ook hoeft er bij dit probleem geen kassabon of ander aankoopbewijs overhandigd te worden om de garantieperiode te verifiëren en de regeling is niet gebonden aan de garantieperiode.

  Er is wel één voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze regeling en dat is dat de controllers niet meer te herstellen zijn door deze opnieuw aan de Switch te koppelen. Dit moet dus eerst getest worden door klanten met dit probleem.

  Komen de Nintendo Joy Con drifting problemen uit de lucht vallen?

  Deze regeling vanuit Nintendo komt niet uit het niets voorbij. Eerder deze week kwam er namelijk een aanklacht voorbij van een klant die deze problemen ondervond. De gamer uit de Verenigde Staten had last van het drifting probleem, maar werd niet naar behoren geholpen. Daarop heeft hij besloten om de consolemaker aan te klagen. De aanklacht tegen Nintendo kun je hier teruglezen. Wat er met deze aanklacht gaat gebeuren is onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.