Nintendo hint naar GameCube games op de Switch

  Gamers vragen al tijden naar de emulatie van GameCube games op nieuwere consoles. Nintendo is met de Wii U nooit zover gekomen, maar er is hoop dat GameCube games op de Switch wel gaan verschijnen.

  In een interview met het Franse bedrijf Melty heeft Nintendo een behoorlijke hint gedropt dat GameCube games op de Switch een mogelijkheid is. Yoshiaki Koizumi, deputy general manager bij Nintendo, laat weten over dit topic dat er gewerkt wordt aan iets, maar dat hij niet kan vertellen wat datgene is.

  "Ik kan niet precies vertellen wat we aan het doen zijn, omdat we tot op heden niets erover aangekondigd hebben. Wat ik wel kan zeggen is dat we aan iets werken in die richting."

  Wat hetgeen is waar aan gewerkt is, kan hij dus niet vertellen. Wat hij wel nog laat weten is dat als Nintendo ooit een toevoeging zou maken om de Switch Joy-Cons om te toveren in een GameCube controller dan zal het zeker ook analoge triggers krijgen. De triggers op de Switch controller zijn niet analoog.

  GameCube games op de Switch al eerder in het nieuws

  Dit is niet de eerste keer dat er gehint wordt naar GameCube games op de Switch. Twee maanden geleden rapporteerden we dat verschillende bronnen ook aangaven dat er een GameCube virtual console naar de Switch zou komen. Games als Super Mario Sunshine en Super Smash Bros Melee zouden al speelbaar zijn. Dit is de eerste keer dat Nintendo zelf haar mond voorbij praat over het topic.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.