Nintendo-fans willen Satoru Iwata amiibo

  Een Nintendo-fan is een petitie gestart om een amiibo van de overleden Nintendo-directeur Satoru Iwata te laten maken. Het idee van de Satoru Iwata amiibo slaat aan: de petitie heeft al meer dan 11.500 handtekeningen binnengehaald.

  De fan die de petitie startte, enkel bekend als Nick, benadrukt dat de petitie niet zozeer bedoeld is om Nintendo te dwingen een Satoru Iwata amiibo te maken. In een YouTube-filmpje (hierboven te zien) zegt Nick dat het vooral gaat om het verenigen van gamers, overal ter wereld.

  Nick zette het filmpje online nadat de petitie 10.000 handtekeningen had binnengehaald, het uiteindelijke doel is 15.000 handtekeningen. Met de Satoru Iwata amiibo hoopt Nick de gestorven CEO te eren voor zijn grote bijdrage aan de gamewereld.

  Iwata heeft onder meer gewerkt aan series als Earthbound, Super Smash Bros. en Pokémon.

  Satoru Iwata amiibo hoeft niet functioneel te zijn

  Op de petitiepagina staat dat de Satoru Iwata amiibo in de eerste plaats bedoeld is om de Nintendo-topman te herdenken: de amiibo hoeft niet compatibel te zijn met games. Het figuurtje moet vooral een herinnering zijn aan de nalatenschap van Iwata en wat deze bereikt heeft.

  Tijdens het schrijven van dit bericht heeft de petitie nog 3.362 handtekeningen nodig om haar doel te bereiken. Wel wordt aangegeven dat het initiatief niet vanuit Nintendo of Iwata's familie komt en dat de petitie zal worden verwijderd als één van deze partijen dat vraagt.

  Of er straks een Satoru Iwata amiibo staat naast figuurtjes van Mario en Link, is een kwestie van afwachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.