Nintendo benoemt opvolger van Satoru Iwata

  Nintendo heeft zojuist een opvolger aangewezen voor de in juli overleden president Satoru Iwata. Hij zal worden opgevolgd door Tatsumi Kimishima, die tot nu toe hoofd van de Noord-Amerikaanse tak was en van personeelszaken.

  Tijdens E3 vorig jaar kon Satoru Iwata al niet aanwezig zijn wegens zijn gezondheidsproblemen en het was kort daarna dat hij geopereerd werd aan zijn ziekte. Kort daarna kondigde hij aan dat hij goed aan het herstellen was. Helaas weten we allemaal hoe dit af is gelopen.

  Iwata begon bij Nintendo als programmeur in 1980 aan games zoals Balloon Fight en Earthbound. In 2000 werd hij gepromoveerd tot directeur van Nintendo en in 2002 volgde hij Hiroshi Yamauchi op als president.

  Satoru Iwata bracht Nintendo groot succes

  Tijdens zijn 13-jarige presidentschap overzag Iwata periodes zoals de komst van de Wii, de Nintendo DS, de Gamecube en de Wii U. Door de ongunstige verkoop van de Wii U besloot Iwata Nintendo een andere richting op te sturen, en begon de ontwikkeling van games voor smartphones. De eerste mobiele game van Nintendo is Pokémon Go, die in 2016 zal verschijnen.

  Sinds zijn overlijden werd Nintendo geleid door Shigeru Miyamoto en Genyo Takedo, de topbestuurders van het bedrijf.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.