Nintendo bant per ongeluk Super Smash Bros. 3DS-spelers

  Nintendo heeft per ongeluk een aantal spelers van Super Smash Bros. 3DS geband van de multiplayer-modus. Het bedrijf heeft zijn excuses aan de betrokkenen aangeboden in een officiële verklaring (vertaald door Kotaku). De spelers werden gestraft vanwege een glitch in de 3DS-versie van Nintendo's vechtgame.

  De glitch werd door enkele gamers gevonden en betreft Princess Peach die haar speciale aanval - waarin ze een raap naar tegenstanders kan gooien - inzet in de 'For Glory' online-modus. Dit is echter een speltype waarin voorwerpen normaliter zijn uitgeschakeld.

  Het was Nintendo's bedoeling om een tijdelijke ban uit te delen aan spelers die de glitch uitbuitten om te cheaten, maar ook onschuldige Princess Peach-gebruikers kregen een ban aan hun broek. Nintendo of Japan wil binnen een week een update uitbrengen om de Peach-glitch te verhelpen.

  Binnen een dag weer aan de slag

  De bans duren 24 uur, dus spelers - eerlijk geband of niet - kunnen na een dag weer door met Super Smash Bros. 3DS. Het vechtspel kwam in Japan op 13 september uit. Op 3 oktober verschijnt de game in Europa. De Wii U-versie van de vierde Super Smash Bros. komt wellicht op 21 november uit.

  Super Smash Bros. 3DS

  Verkijgbaar vanaf 3 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.