Nintendo 64 mini ook op komst voor E3? - Nieuw handelsmerk duidt erop

  De Mini-edities van zowel de Super- als normale Nintendo Entertainment System waren een succes. Een run zorgde ervoor dat de apparaten snel waren uitverkocht. Het zal dus niet gek zijn als Nintendo datzelfde succes opnieuw wil behalen door ook andere retro consoles een nieuw leven te gunnen. Komt er een Nintendo 64 mini?

  Door recente gebeurtenissen lijkt die kans al een stuk groter. In Japan is er een handelsmerk aangevraagd voor de Nintendo 64. Nintendo heeft dus mogelijk plannen voor deze retro console.

  Retro gamen met Nintendo 64 mini?

  Het handelsmerk is in het Japans aangevraagd, maar Japanese Nintendo wist te vertalen dat het handelsmerk draait om software, controllers en de console. Dit vormt geen garantie dat dat de Nintendo 64 een nieuw leven zal krijgen. Door het registreren van handelsmerk ´N64' neemt de kans wel steeds meer toe dat Nintendo een kleine variant van de Nintendo 64 op de markt wil gaan brengen. Misschien gaan we er de komende E3 toevallig iets over horen?

  Dat deze console ook een mini-behandeling krijgt, ligt best in lijn met wat Nintendo in het verleden heeft gedaan. De NES Classic en de SNES classic waren een succes. Eerder gaf Nintendo ook al aan dat er nieuwe NES mini's op komst zijn, wat aangeeft dat Nintendo toch nog flink wat werk maakt van al haar retro games.

  Klassiekers nog relevant

  Er zijn een hoop klassiekers op de Nintendo 64 verschenen. Zo wist Mario te schitteren door verschillende sterren te verzamelen zijn eigen 3D-platformer. Deze game heeft een hoop fans weten te werven en zelfs vandaag de dag is de game nog relevant: fans proberen HD-varianten te maken en creërde een Browser-versie voor iedereen die de console niet heeft.

  Ook kende deze console een hoop andere klassiekers. Denk aan Star Fox 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Samen met Majora's Mask, beschouwen veel fans dit nog wel als één van de beste Zelda-games. Een andere klassieker is GoldenEye 007, die het fenomenale avontuur van superagent James Bond plots interactief maakte.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.