Nighthawk Interactive onthult Disneys Aladdin en the Lion King remasters

  Disney is op dreef wat betreft de live action remakes van haar klassieke tekenfilms. Nu komen er ook remakes van de klassieke 16-bit platformgames Aladdin en The Lion King. De remasters worden als één game uitgebracht onder de titel Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King en zijn verzorgd door Nighthawk Interactive.

  Nighthawk Interactive maakte dit middels een trailer van de games bekend. In de trailer zijn beelden te zien van beide games die destijds op de Super Nintendo, SEGA Genesis en Gameboy verschenen en hoe de games opgepoetst zijn om weer helemaal van deze tijd te zijn. Zo krijgen beide games, die de gebeurtenissen uit de tekenfilms van Aladdin en The Lion King volgen, een opgekrikte resolutie waardoor ze in full HD-resolutie te spelen zijn.

  Disney’s Aladdin en The Lion King remasters worden toegankelijker gemaakt

  Zowel Aladdin als The Lion King stonden er bij de originele release bekend om dat het erg vermakelijke platformers waren, maar ook het nodige eisten van de speler wat betreft uitdaging. Aan dit laatste wordt in de remakes wat gedaan. De besturing van beide games is aangepast en er zijn nieuwe opties aan de games toegevoegd om ze toegankelijker te maken. Een van die nieuwe opties is de mogelijkheid om 15 seconden terug te spoelen als je in de fout bent gegaan en dreigt een leven te verliezen. Daarnaast is er een optie om in beide games onbeperkt levens te krijgen, zodat het niet meer veel uitmaakt als je een keer af gaat.

  Beide games krijgen naast deze aanpassingen bonusmateriaal. Er zijn bijvoorbeeld liedjes uit de films toegevoegd en een museummodus, waarin schetsen en dergelijke te vinden zijn. Voor Disney-fans is er alleen hierdoor al een hele berg aan fanservice te vinden in deze collectie.

  De titel van deze collectie aan games doet vermoeden dat dit slechts het begin is van een reeks aan remasters. Disney had in het 16-bit tijdperk tal van games waarin onder andere Mickey Mouse en Donald Duck meermaals de hoofdrol pakten.

  Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King komt uit op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Een exacte releasedatum en een Nederlandse prijs zijn nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.