Nieuwe Zelda game al in ontwikkeling

  The Legend of Zelda Breath of the Wild mag dan dit jaar nog zijn uitgekomen, maar Nintendo zit niet stil voor wat betreft een nieuwe Zelda game. Die is namelijk al ontwikkeling.

  Dat heeft Eiji Aonuma, producer van onder meer The Legend of Zelda Breath of the Wild, bevestigd. Volgens Game Informer deelde de Japanner dit in de meest recente Breath of The wild artbook. Die luistert naar de naam Master Works en laat allerlei artwork van de laatste game zien.

  Lang wachten op nieuwe Zelda game

  Veel meer dan dat is er niet bekend over de nieuwe Zelda titel. Ook niet op welk platform die uitkomt, ook al zal een Nintendo Switch release in de lijn der verwachtingen liggen. Overigens is het waarschijnlijk lang wachten op de release, aangezien ervaringen met Breath of the Wild ons leren dat Nintendo ruim de tijd neemt voor de ontwikkeling van een Zelda game. Zo begon de ontwikkeling van de laatste Zelda direct na de uitgave van Skyward Sword en dat was in 2011.

  Voorlopig kan Nintendo wel teren op de successen van The Legend of Zelda Breath of the Wild. Die is sinds maart dit jaar verkrijgbaar voor de Wii U en Nintendo Switch. Op laatstgenoemde console is het zelfs de best verkochte game met zo'n 4,7 miljoen verkochte exemplaren bij de meest recente telling. Niet gek ook, want in de review kreeg de game een nagenoeg perfecte score.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.